Viisi yleisintä kysymystä rannetuista

Milloin rannetuesta on hyötyä?

Rannetuesta voi olla hyötyä erityisesti ranteen nivelrikon, rannekanavan ahtauman ja erilaisten rannenivelten tapaturmien hoidossa. Rannetuki antaa rannenivelille ulkoista tuentaa, lepoaikaa ja rajoittaa hellästi liikettä. Myös yhä useampi tenniskyynärpäästä kärsivä on saanut avun rannetuesta. Kun ranteen ojentuminen estyy, myös ojentajalihasten kiinnityskohta, eli tenniskyynärpään kipukohta, saa aikaa parantua. Mikäli epäröit olisiko rannetuesta apua juuri sinun tilanteeseesi, voit aina kysäistä meiltä!

Miten valitsen oikean kokoiset rannetuet?

Rannetuen koko valitaan mittaamalla ranteen ympärysmitta sen kapeimmasta kohdasta pehmeällä mittanauhalla. Älä kiristä mittaa, vaan anna sen levätä paikallaan ihonmyötäisesti. Mikäli sinulla ei ole pehmeää mittaa, voit mitata ranteen ympäryksen myös langan avulla. Kiepauta lanka ranteen kapeimman kohdan ympärille, jonka jälkeen langan pituus mitataan esimerkiksi viivoittimella. Oikean koon avulla tuki istuu mukavasti ja tekee sen, minkä pitääkin.

Voiko rannetukea käyttää joka päivä?

Kyllä, rannetukea voi käyttää vaikka joka päivä niin kauan kuin kipua tai vaivaa jatkuu. Käytä tukea erityisesti niissä tilanteissa, joissa kipu tai muu ranteen vaiva yleensä on pahimmillaan. Tukea voi käyttää myös yöllä, erityisesti jos ranteen yöaikainen koukistuminen on hidastanut paranemisprosessia. Rannetukea voi käyttää myös urheillessa, erityisesti sellaisissa lajeissa, joissa ranteesi saavat ylimääräistä rasitusta, kuten voimaharjoittelussa tai mailapeleissä. Muista kuitenkin, että rannetuet eivät korvaa hyvää lämmittelyä ja kunnon tekniikkaa.

Auttaako rannetuki kipuun tai tulehdukseen?

Rannetuet voivat tarjota tukea ja helpotusta kipuun tai tulehdukseen. Kuitenkin, jos ongelmat jatkuvat tai pahenevat, älä epäröi hakeutua lääkärin arvioitavaksi. Rannetuet eivät ole oikotie onneen, mutta ovat usein hyödyksi osana hoitokokonaisuutta.

Ovatko rannetuet pestäviä?

Kyllä, rannetuet ovat pestäviä. On kuitenkin tärkeää tarkistaa valmistajan ohjeet, sillä kaikki rannetuet eivät välttämättä kestä konepesua. Rannetuen irrotettavat tukikappaleet poistetaan ennen pesua, ja itse tuen voi pestä käsin tai pesukoneessa miedolla lämpötilalla. Suosittelemme pesupussin käyttöä. Huolellinen pesu auttaa ylläpitämään tuen käyttöikää ja pitämään sen raikkaana. Muista kuitenkin antaa rannetuen kuivua täysin ennen käyttöä!

Uutiset

Rollaattori lisää turvallisuutta ja vapautta
20.2.2024

Rollaattori lisää liikkumisen vapautta ja itsenäisyyttä

Rollaattori on tuttu apuväline katukuvassa ja se tarjoaakin monia hyötyjä erityisesti ikääntyville ja liikuntarajoitteisille henkilöille. Rollaattorin avulla liikkuminen on kevyempää ja turvallisempaa, joten se on hyvä arjen kumppani. Tässä artikkelissa tarkastellaan rollaattorin käytön hyötyjä ja avataan yksi inspiroiva asiakaskertomus.

Viisi yleisintä kysymystä rannetuista
17.1.2024

Viisi yleisintä kysymystä rannetuista

Valmisapuvälinevalikoimamme on laaja ja yksi eniten kysytyistä tuotteistamme on rannetuet. Ranteen vaivat vaihtelevat kulumista tapaturmiin, eikä olekaan ihme, jos rannetuen käytön aloitukseen liittyy useita kysymyksiä. Tässä blogitekstissä kerromme vastaukset viiteen yleisimpiään kysymykseen koskien rannetukia ja niiden käyttöä.

Painevaatteet ovat lääkkeetöntä kivunhoitoa ja osalle asiakkaista tärkeä osa kivun hallintaa.
25.9.2023

Kipu ja painevaatteet

Syyskuussa vietetään kansainvälistä kipukuukautta teemalla ”Kivunhallinta on tekoja”. Tänä vuonna kipukuukausi nostaa esiin kivunhallinnan keinoja. ApuLappi nostaa blogitekstissään esille painevaatteet osana kivunhallintaa.

Oikeankokoisten kenkien valinta lapselle ja nuorelle – iso osa lapsista ja nuorista kulkee tietämättään liian pienissä kengissä
25.7.2023

Oikeankokoisten kenkien valinta lapselle ja nuorelle – iso osa lapsista ja nuorista kulkee tietämättään liian pienissä kengissä

Lapsen ja nuoren jalka kasvaa nopeasti, joten kenkien sopivuus tulisi tarkistaa säännöllisesti. Jalkaterän koko voi muuttua jopa kahden kuukauden välein. Tässä blogitekstissämme kerron vanhemmille ja huoltajille, jotka pohtivat kenkien valintaa lastensa kanssa, miten oikean kokoiset jalkineet valitaan ja minkälaisiin muihin asioihin valinnassa on syytä kiinnittää huomiota.

Laskimoperäisten haavojen hoitokustannukset terveydenhuollolle
7.7.2023

Laskimoperäisten haavojen hoitokustannukset terveydenhuollolle

Laskimovajaatoiminta on yleinen sairaus, jonka tarkkaa syytä ei tunneta. Yksi tavallisimmista oireista on suonikohjut. Vaikeimmissa tapauksissa tila voi johtaa hitaasti paraneviin alaraajahaavoihin. Tässä blogikirjoituksessa käsittelen sitä, mitä laskimovajaatoiminnasta johtuvat alaraajahaavat maksavat terveydenhuollolle sekä sitä, mitä tekemistä tukisukilla on haavojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Aamuinen metsälenkki antaa puhtia työpäivään
2.6.2023

Liikettä niveliin – työajalla

Me Apulapin työntekijät saamme suunnitella työkalenterimme siten, että voimme käyttää työajasta 2 tuntia viikossa liikuntaan. Mikä huikea työsuhde-etu. Tästä tuttaville puhuessa, se on saanut paljon ihastelua ja huokaisuja, että voi kun meilläkin olisi tällainen mahdollisuus työpaikalla! Liikuntatuntien ansiosta iltoihin on jäänyt enemmän aikaa perheen kesken, kotitöihin ja muihin harrastuksiin. Ja on lisännyt ehdottomasti omaa hyvinvointia ja liikunnan tuomia terveysvaikutuksia työssä ja arjessa.

Äkillinen kantapääkipu pysäyttää liikkuvan ihmisen
20.1.2023

Äkillinen kantapääkipu pysäyttää liikkuvan ihmisen

Kärsitkö kantapääkivusta, joka oireilee heti aamulla tai kesken lenkin? Se saattaa johtua yleisestä vaivasta, plantaarifaskiitista. Se on kantakalvon tulehdustila, joka voi aiheutua epäsopivista kengistä, jalkaterän virheasennosta tai liiallisesta rasituksesta. Onneksi hoitokäytäntöjä on useita. Älä anna kantapääkivun pysäyttää sinua enää, ota yhteyttä ammattilaiseen ja aloita hoito heti!

Kestävää ja kaunista tuentaa käden alueelle
9.12.2022

Kestävää ja kaunista tuentaa käden alueelle

WE Designin käsituet ovat ainutlaatuisia sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään. Niitä voidaan käyttää hyvin monenlaisten käden alueen ongelmien, kuten sormen keski- ja kärkinivelen yliliikkuvuuden, napsusormien, Mallet Finger-virheasentojen sekä rystykaaren virheasentojen hoidossa.

Tarviiko lapsi tukipohjalliset
25.11.2022

Tarviiko lapsi tukipohjalliset

Ajatus lasten virheasentojen korjaamisesta on muuttunut paljon viimevuosina. Vielä 15 vuotta sitten lasten pohjallisia tehtiin paljon ja pienille lapsille suositeltiin vähintään tukevia ensiaskelkenkiä. Kun paljasjalkakävelyn eduista alettiin puhua, muuttui hiljalleen ajatus myös lasten jalkojen tukemisesta.

Kompressiohiha hoitaa käden turvotusta
11.11.2022

Tukihiha hoitaa turvotusta rintasyövän jälkeen

Meillä ApuLapissa käy asiakkaita hihamitoilla lähes päivittäin. Tässä artikkelissa kerron minkälainen turvotushoitoon tarkoitettu hiha on, miten se mitoitetaan ja miten palvelu hoidetaan meillä ApuLapissa.

Rannekipu voi johtua rannekanavan ahtaumasta
20.9.2022

Rannekipu voi johtua rannekanavan ahtaumasta

Rannekipu ovat hyvin yleinen työkykyä, arkea ja harrastuksia haittaava vaiva. Rannekanava-ahtauma on yksi yleisimmistä rannekivun aiheuttajista, se tunnetaan myös nimillä rannekanavaoireyhtymä, rannekanavasyndrooma, karpaalitunnelisyndrooma ja latinaksi canalis carpi.

Uudistuneen ApuBlogin esittely
6.9.2022

Uudistuneen ApuBlogin esittely

ApuLapin apuvälineblogi (Liikuttavia apuvälineitä ja hidasta palvelua) on ollut hetken tauolla. Nyt jatkamme puhtaalta pöydältä uusilla nettisivuillamme ja uudella nimellä: ApuBlogi. Kerromme tässä jutussa, mitä aiheita blogimme käsittelee, kuka blogia kirjoittaa ja "millä lihaksilla” sekä kenelle blogi on suunnattu.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit