Kestävää ja kaunista tuentaa käden alueelle

Pääsimme täällä ApuLapissa sukeltamaan viime viikolla mielenkiintoisen ja aivan uuden asian äärelle, kun Villa Manuksen Antti ja Katja saapuivat kouluttamaan meitä WE Designin metallisten yläraajatukien käyttöön.

WE Designin tuet ovat ainutlaatuisia sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään. Ne on kehitetty yhteistyössä toimintaterapeutin, apuvälineteknikon ja kultasepän kanssa, jolloin lopputuloksena on kestävä ja ulkonäöltään kaunis kattaus erilaisia peukalon, sormien, kämmenen ja ranteen alueen tukia. Niitä voidaan käyttää hyvin monenlaisten käden alueen ongelmien, kuten sormen keski- ja kärkinivelen yliliikkuvuuden, napsusormien, Mallet Finger-virheasentojen sekä rystykaaren virheasentojen hoidossa. Taustalla voi olla esimerkiksi erilaiset käden alueen vammat tai reumasairaudet, kuten EDS.


Tarve yläraajan tuille voi olla hyvin pitkäaikainen. Metallisten tukien käyttöikä onkin huomattavasti pidempi kuin vastaavien muovisten tukien. WE Designin tukien valmistusmateriaali on Sterling-hopea, joka on nikkelitön, turvallinen ja antaa ihon hengittää.

WE Designin tuet valmistetaan Hollannissa. Tukien mittaaminen on tarkkaa puuhaa ja apuna tarvitaan mittanauhan lisäksi rengasmittaa, piirroksia ja joskus jopa muovi- tai kipsimuotin ottamista. Oikeiden työkalujen avulla hopea on kuitenkin myös muokattavissa ja tukien pienet muokkaustyöt ovat mahdollisia täällä meillä ApuLapissa.

Elina Ravelin, fysioterapeutti (AMK)

Uutiset

Äkillinen kantapääkipu pysäyttää liikkuvan ihmisen
20.1.2023

Äkillinen kantapääkipu pysäyttää liikkuvan ihmisen

Kärsitkö kantapääkivusta, joka oireilee heti aamulla tai kesken lenkin? Se saattaa johtua yleisestä vaivasta, plantaarifaskiitista. Se on kantakalvon tulehdustila, joka voi aiheutua epäsopivista kengistä, jalkaterän virheasennosta tai liiallisesta rasituksesta. Onneksi hoitokäytäntöjä on useita. Älä anna kantapääkivun pysäyttää sinua enää, ota yhteyttä ammattilaiseen ja aloita hoito heti!

Kestävää ja kaunista tuentaa käden alueelle
9.12.2022

Kestävää ja kaunista tuentaa käden alueelle

WE Designin käsituet ovat ainutlaatuisia sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään. Niitä voidaan käyttää hyvin monenlaisten käden alueen ongelmien, kuten sormen keski- ja kärkinivelen yliliikkuvuuden, napsusormien, Mallet Finger-virheasentojen sekä rystykaaren virheasentojen hoidossa.

Tarviiko lapsi tukipohjalliset
25.11.2022

Tarviiko lapsi tukipohjalliset

Ajatus lasten virheasentojen korjaamisesta on muuttunut paljon viimevuosina. Vielä 15 vuotta sitten lasten pohjallisia tehtiin paljon ja pienille lapsille suositeltiin vähintään tukevia ensiaskelkenkiä. Kun paljasjalkakävelyn eduista alettiin puhua, muuttui hiljalleen ajatus myös lasten jalkojen tukemisesta.

Kompressiohiha hoitaa käden turvotusta
11.11.2022

Tukihiha hoitaa turvotusta rintasyövän jälkeen

Meillä ApuLapissa käy asiakkaita hihamitoilla lähes päivittäin. Tässä artikkelissa kerron minkälainen turvotushoitoon tarkoitettu hiha on, miten se mitoitetaan ja miten palvelu hoidetaan meillä ApuLapissa.

Rannekipu voi johtua rannekanavan ahtaumasta
20.9.2022

Rannekipu voi johtua rannekanavan ahtaumasta

Rannekipu ovat hyvin yleinen työkykyä, arkea ja harrastuksia haittaava vaiva. Rannekanava-ahtauma on yksi yleisimmistä rannekivun aiheuttajista, se tunnetaan myös nimillä rannekanavaoireyhtymä, rannekanavasyndrooma, karpaalitunnelisyndrooma ja latinaksi canalis carpi.

Uudistuneen ApuBlogin esittely
6.9.2022

Uudistuneen ApuBlogin esittely

ApuLapin apuvälineblogi (Liikuttavia apuvälineitä ja hidasta palvelua) on ollut hetken tauolla. Nyt jatkamme puhtaalta pöydältä uusilla nettisivuillamme ja uudella nimellä: ApuBlogi. Kerromme tässä jutussa, mitä aiheita blogimme käsittelee, kuka blogia kirjoittaa ja "millä lihaksilla” sekä kenelle blogi on suunnattu.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit