Uudistuneen ApuBlogin esittely

ApuBlogi syventyy apuvälineiden maailmaan. Käsittelemme sairauksia, oireita ja vaivoja joita voi hoitaa erilaisilla apuvälineillä. Annamme itsehoitovinkkejä ja esittelemme kuntoutuksessa tai sairauden hoidossa käytettäviä apuvälineitä. Nostamme esiin apuvälineuutuuksia ja käymme läpi asiakastarinoita sekä annamme vinkkejä apuvälineen valintaan ja käyttöön.

ApuBlogin kirjoittajat

ApuBlogin pääasiallisia kirjoittajia on kolme ja työskentelemme ApuLapissa eli rovaniemeläisessä apuvälineiden erikoisliikkeessä. 

Sari Juopperi on ApuLapin fysioterapeutti (AMK). Sari on tehnyt kuntoutusalan töitä jo yli 20 vuotta ja viimeiset 8 vuotta ApuLapin palveluksessa. Sarin sydäntä lähellä on lapsiasiakkaiden apuvälinekuntoutus sekä turvotuksen ja laskimo-ongelmien hoito. Sari on myös NDT/Bobath -terapeutti. Sari kouluttautuu ahkerasti ja monipuolisesti oman ammattitaitonsa ylläpitämiseksi ja sitä tietoa hän jakaa myös kirjoituksissaan.

Kaisa Repo on koulutukseltaan apuvälineteknikko (AMK) ja toiminut apuvälinealalla 20 vuotta. Kaisan kiinnostuksen kohteet ovat erityisesti ala- ja yläraajat. Jalkineet, tukipohjalliset ja ortoosit ovat Kaisan erityisosaamisaluetta. Kaisa on käynyt erityispedagogiikan ja liikuntalääketieteen perusopintoja ja kouluttautuu kuntoutumisen saralla säännöllisesti. Kaisa pohtii usein asiakkaan kokonaisvaltaista kuntotumista ja hyvinvointia, jossa apuväline on yksi osa. Kaisa reissaa apuvälineasioissa ympäri Lappia ja reppuun on tarttunut jo jokunen apuvälinetarina.

Anna-Maria Hyypiö tuttavallisemmin Ansku on ApuLapin tuorein työntekijä. Ansku hoitaa asiakaspalvelua, nettikauppaa ja Porokadun myymälää ja katsoo apuvälinemaailmaa vielä tuorein silmin. Anskun tulokulma apuvälineblogiin tulee asiakaspalvelusta reilun vuoden työskentelyn tuloksena. Ansku antaa vinkkejä apuvälineiden valintaan ja käyttöön sekä avaa apuvälineiden hankintapolkuja. Anskulla on myös toimittajan taustaa eli kynä pysyy kädessä.

Kenelle ApuBlogi on suunnattu?

ApuBlogia pyritään kirjoittamaan maalaisjärkisesti. Tavoitteemme on että asiakkaat sekä kuntoutusalan ammattilaiset löytäisivät ratkaisuja ja vinkkejä oman tai asiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Toivomme että viihdytte seurassamme!

-Ansku, Kaisa ja Sari

Uutiset

Äkillinen kantapääkipu pysäyttää liikkuvan ihmisen
20.1.2023

Äkillinen kantapääkipu pysäyttää liikkuvan ihmisen

Kärsitkö kantapääkivusta, joka oireilee heti aamulla tai kesken lenkin? Se saattaa johtua yleisestä vaivasta, plantaarifaskiitista. Se on kantakalvon tulehdustila, joka voi aiheutua epäsopivista kengistä, jalkaterän virheasennosta tai liiallisesta rasituksesta. Onneksi hoitokäytäntöjä on useita. Älä anna kantapääkivun pysäyttää sinua enää, ota yhteyttä ammattilaiseen ja aloita hoito heti!

Kestävää ja kaunista tuentaa käden alueelle
9.12.2022

Kestävää ja kaunista tuentaa käden alueelle

WE Designin käsituet ovat ainutlaatuisia sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään. Niitä voidaan käyttää hyvin monenlaisten käden alueen ongelmien, kuten sormen keski- ja kärkinivelen yliliikkuvuuden, napsusormien, Mallet Finger-virheasentojen sekä rystykaaren virheasentojen hoidossa.

Tarviiko lapsi tukipohjalliset
25.11.2022

Tarviiko lapsi tukipohjalliset

Ajatus lasten virheasentojen korjaamisesta on muuttunut paljon viimevuosina. Vielä 15 vuotta sitten lasten pohjallisia tehtiin paljon ja pienille lapsille suositeltiin vähintään tukevia ensiaskelkenkiä. Kun paljasjalkakävelyn eduista alettiin puhua, muuttui hiljalleen ajatus myös lasten jalkojen tukemisesta.

Kompressiohiha hoitaa käden turvotusta
11.11.2022

Tukihiha hoitaa turvotusta rintasyövän jälkeen

Meillä ApuLapissa käy asiakkaita hihamitoilla lähes päivittäin. Tässä artikkelissa kerron minkälainen turvotushoitoon tarkoitettu hiha on, miten se mitoitetaan ja miten palvelu hoidetaan meillä ApuLapissa.

Rannekipu voi johtua rannekanavan ahtaumasta
20.9.2022

Rannekipu voi johtua rannekanavan ahtaumasta

Rannekipu ovat hyvin yleinen työkykyä, arkea ja harrastuksia haittaava vaiva. Rannekanava-ahtauma on yksi yleisimmistä rannekivun aiheuttajista, se tunnetaan myös nimillä rannekanavaoireyhtymä, rannekanavasyndrooma, karpaalitunnelisyndrooma ja latinaksi canalis carpi.

Uudistuneen ApuBlogin esittely
6.9.2022

Uudistuneen ApuBlogin esittely

ApuLapin apuvälineblogi (Liikuttavia apuvälineitä ja hidasta palvelua) on ollut hetken tauolla. Nyt jatkamme puhtaalta pöydältä uusilla nettisivuillamme ja uudella nimellä: ApuBlogi. Kerromme tässä jutussa, mitä aiheita blogimme käsittelee, kuka blogia kirjoittaa ja "millä lihaksilla” sekä kenelle blogi on suunnattu.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit